zaterdag 30 januari 2016

Queen Ann Petrol televisie kastje

Queen Ann

Wat een prachtige stijl is het toch ook ; Queen Ann.



Ik heb dit kastje enige tijd geleden gekocht en het heeft vele maanden in zijn oude kleur in de serre gestaan. 




Wat kan kleur toch veel doen he?!



Al enige tijd had ik de kleur petrol in mijn hoofd. Ik vind het zo'n gave kleur maar ook gewaagd.



Grijze kastjes raak ik altijd wel kwijt maar dit soort kleuren is toch altijd even spannend. Maar alleen maar kastjes grijs verven zag ik toch niet zo zitten.


En..... wie niet waagt wie niet wint.   Ik zag het al helemaal voor me. De kast in petrol kleur met zo'n brocante bos okergele bloemen erop. Helaas is dat laatste niet gelukt. (ik kan er niet eens een plaatje/foto van vinden)


Maar de kleur petrol is heel goed gelukt.



Ik vind het een super kastje. Nu maar hopen dat de nieuwe eigenaar er net zo blij mee is ;-)


donderdag 28 januari 2016

Hoe doen jullie dat?

Kussen haken


Laatst was ik bij een vriendin die een gehaakt kussen had die kapot was. Uiteraard dacht ik meteen bij mezelf; maar dat kan ik ook wel haken.  Kijk maar ; het ontwerp is redelijk makkelijk.


Zo gedacht zo gedaan;


Tot dusver geen vragen en gaat het goed. Maar nu; 
Hoe kan ik het het beste spannen zodat ik er later een kussen van kan maken?
Ik denk zelf aan een plankje met heeeeel veel spijkers. Maar wellicht hebben jullie simpelere oplossingen. Ik hoop het ;-)







donderdag 21 januari 2016

Bye bye plastic tasje Hallo tassen hoesje

Plastic tasjes verleden tijd


Vanaf 1 januari mogen de winkeliers geen gratis plastic tasjes meer verstrekken. Al eerder had ik zelf wel opvouwbare tasjes in mijn handtas maar ze verdwenen weleens. Dan had ik ze weer ergens anders opgeborgen of ze zaten net in een andere tas.

DE oplossing


Ik heb een hoesje gemaakt waar meerdere opbouwtasjes in kunnen. Deze stop ik in mijn handtas.  Om het probleem te voorkomen dat ik dit hele hoesje in een andere tas stop maak ik er nog een en zal deze vastmaken in mijn boodschappen tas.

Ik zit nooit meer zonder ;-)




maandag 18 januari 2016

Cactus in stoere pot

Soms wil je even iets anders in je huis.
 Hoe makkelijk is het dan als je kan haken en toevallig voldoende zpagetti garen in huis hebt ;-)

Nieuwe situatie

Uitstekend voor mij; die blijven wel een paar maanden goed, haha


Nieuwe situatie

Het potje links naast de 3 glazen potjes heb ik gehaakt met garen dat ik uit een t shirt gehaald heb. Dat is helemaal leuk en nog persoonlijk ook.  Klik hier voor een youtube filmpje over hoe je zelf zpagetti garen kan maken.


Nieuwe situatie

Oude situatie

Oude situatie
Hier heb ik karaffen en kleine vaasjes van glas aan de binnenkant "geschilderd"   Klik hier om te zien hoe je zelf ook flessen kunt verven aan de binnenkant.
Ik heb verschillende soorten verf gebruikt. Verf op waterbasis werkt het prettigst maar verf op terpentine basis pakt beter.


Oude situatie

En net als haken is dit ook een verslaving geweest. Ik heb setjes in vele kleuren ;-)  Maar nu is het tijd voor verfrissing en mogen de vrolijk gekleurde flesjes naar zolder.  (overigens is de hobby haken nog lang geen verleden tijd hoor ;-)



Nou ben ik heel benieuwd wat jij leuker vindt? De oude of de nieuwe spullen?

zondag 17 januari 2016

Gehaakte AH tas

Gehaakte AH tas


Al eerder heb ik AH tassen omhaakt. Op de markt waar ik met Corine in december heb gestaan ( Klik hier voor de markt) heb ik 2 tassen verkocht, dus ja; er mocht weer wat gemaakt worden.



Andere aanpak


Dit keer wilde ik iets anders dan anders maken. Ik had nog een tas met wol liggen waar ik ooit een deken mee heb gemaakt.  Ik heb eerst granny's gemaakt en heb de tas opengehaald. (de voor en de achterkant heb ik eruitgehaald) De granny's heb ik op een stuk grijze stof vastgemaakt aan de tas. Zodat de granny's met stof binnen de naad van de tas komen.  Is was er erg blij mee en vond het er mooi uitzien. 


De achterkant heb ik wel op de manier gedaan zoals ik de andere tassen heb omhaakt. Althans het patroon is hetzelfde. De rest heb ik hetzelfde gedaan als ik met de voorkant heb gedaan.

Helaas geen match met kleuren

Doordat de wol wit, grijs en rose is past dat niet zo goed bij de bruine natuurlijk van de jute tas. Ik heb de tas een paar dagen laten staan maar bleef me storen aan de mis match van kleuren. 


Stof schilderen

Toen bedacht ik me dat als je ook stof kan beschilderen je dit ook met jute kunt doen. Ik had nog voldoende grijze verf in de kast staan dus ik ben aan de slag gegaan. Ik heb de randen, zijkanten en het bovenstuk van de binnenkant grijs gemaakt. Afgemaakt met een wax zodat het niet zo hard blijft.

Het verschil

Kijk maar eens naar de tas zonder de verf.  De tas komt veel beter tot zijn recht met de grijze randen he?

En nu op naar de volgende tas ;-)

dinsdag 12 januari 2016

Haken voor beginners en opfrissing voor de gevorderde hakers

Basis steken ;  haken voor beginners

Voor de gevorderde hakers is het appeltje eitje om een lapje of iets anders kleins te haken. Maar kunnen wij ons nog herinneren hoe we hebben gestoeid met de basis steken?
Pfff...... Ik heb wat gevloekt hoor ;-)

Kennis ophalen.

Daarnaast merk ik ook dat je iets wat je hebt aangeleerd moeilijk kan afleren. En het kan zo zijn dat je een bepaalde steek niet goed hebt geleerd. Dan is het verstandig om dit soort filmpjes alsnog eens goed te bekijken.  Het fijne met haken is dat je eigenlijk niets verkeerd kan doen zolang je maar consequent iets doet. Maar soms klopt je patroon dan niet meer. En dat is jammer.

Voor degene die wilt leren haken of voor de personen die nog even terug willen kijken, (hoe moet dat ook alweer) heb ik 2 filmpjes van Youtube geplukt.


1. Filmpje van Vonnes Creaties met de basissteken voor haken.



2. Filmpje van Wolplein





Veel plezier met haken. Ben je beginnend haakster en heb je wat moois gemaakt; altijd leuk als je dat laat zien.

Fijne dag en groetjes van Yvonne





vrijdag 8 januari 2016

4 Shades of Grey

Queen Ann buikkastje



Om het Queen Ann kastje een speels effect te geven heb ik 4 verschillende kleuren grijs gebruikt. Op de foto niet goed te zien maar het bovenblad heeft ook een andere kleur grijs.
Ikzelf vind de combi van het sierlijke kastje met de stoere cactussen heel gaaf.



Tijdens de opknapbeurt was de kat ook blij met zijn nieuwe slaapplaatsje ;-)
(Uiteraard zijn de laatjes ontdaan van de katten haartjes)


donderdag 7 januari 2016

Gehaakte deken MET foto tutorial

Gehaakte deken met tutorial


Enige tijd geleden heb ik een deken gehaakt en kwam laatst bij het opruimen van alle wol nog een tas met wol van deze deken tegen. Ik heb nog een granny gehaakt en hier een foto tutorial van gemaakt.

Tutorial gehaakte deken


Je haakt 6 lossen


sluit met een halve vaste.


haak 12 stokjes in de ring


om de 2 stokjes haak je nu 4 stokjes





om de 2 stokjes haak je 3 stokjes (rose)




om de 3 stokjes haak je 4 stokjes (grijs)



Om de 2 stokjes haak je 2 stokjes (wit)




Nu ga je lusjes op de stokjes maken. (rose) Je begint met een vaste, 2 losse, vaste in de volgende opening. Zo ga je door tot je 24 lusjes hebt. Hier ben ik vergeten een foto van te maken maar als je goed kijkt zie je wat ik bedoel met lusjes.



Op deze lusjes haak je per lusje 3 stokjes (rose) dat doe je 6x, dan 1 losse en dan weer 3 haakjes in dezelfde opening. Dit is voor de hoeken. Zo ga je door tot je een vierkant hebt.  Waar je begonnen bent eindig je dus met 3 stokjes en een losse.



De vorige toer herhaal je nogmaals.

Je hebt heel veel verschillende manieren om granny's aan elkaar te haken. Om het je makkelijk te maken heb ik een paar verschillende manieren voor je opgezocht.




Als je een deken hebt gemaakt of iets anders van deze granny zou ik het erg leuk vinden als je deze laat zien.
Veel haakplezier.












Gratis patroon uilenkussen

Kleuren                    Zonnig geel, Mimosa geel, Sneeuw wit, Nacht zwart Haaknaald                5 Hoeveelheid katoen van elke b...